• Groepsverzekering


  Als werkgever kunt u dankzij de groepsverzekering een aanvullend pensioenplan opbouwen voor als uw werknemers op pensioen gaan.
  Groepsverzekering: wat is dat?

  Als werkgever kunt u dankzij de groepsverzekering een aanvullend pensioenplan opbouwen voor als uw werknemers op pensioen gaan. Zij kunnen, als ze dat willen, ook zelf storten in hun groepsverzekering om hun pensioenkapitaal te verhogen. Dit pensioenplan komt dan bovenop het pensioen betaald door de overheid.

  De groepsverzekering kent een enorm succes. Niet onlogisch als u weet dat de levensverwachting stijgt en de financiering van het wettelijke pensioen problematisch wordt. Steeds meer werknemers zijn er van overtuigd dat ze hun levensstandaard niet zullen kunnen aanhouden als ze op pensioen zijn.

  Een groepsverzekering is een belangrijke troef voor het HR-beleid van uw bedrijf. Niet alleen bij de rekrutering, maar ook om uw medewerkers te blijven motiveren tijdens hun loopbaan en de profielen met hoge toegevoegde waarde te behouden.

  Als werkgever bepaalt u de voorwaarden en modaliteiten van het verzekeringscontract. Ze variëren dus van het ene tot het andere bedrijf. Het hoofddoel bestaat eruit het wettelijk pensioen van de werknemer aan te vullen, maar u kunt ook bijkomende waarborgen voorzien (gewaarborgd inkomen, overlijdenskapitaal enz.).

  Groepsverzekering: voor wie?

  Elk bedrijf met werknemers - arbeiders of bedienden - kan een groepsverzekering opzetten. Er is geen minimaal aantal, een kmo kan een groepsverzekering aanbieden aan zijn medewerkers.

  U kunt de groepsverzekering beperken tot bepaalde categorieën van werknemers. U moet dan wel alle medewerkers uit die categorie opnemen in de groepsverzekering.

  De groepsverzekering wordt afgesloten door het bedrijf in het voordeel van het personeel. De werknemers kunnen zelf eventueel extra stortingen doen om hun pensioen verder te verhogen. Als werkgever betaalt u minimaal 520 euro, maar u kunt ook een percentage van het loon kiezen als premie.

  Voordelen voor het bedrijf
  Voordelen voor de werknemers
  Geïnteresseerd?

  Vraag een offerte, antwoord binnen één dag

  Groepsverzekering: wat is dat?

  Eén aanspreekpunt voor je bank en verzekeringen? Bij ons zit je veilig ...